میرنیوز
به گزارش خبرگزاری تسنیم، فروهر معدنی مدیرکل آفرینشهای فرهنگی و رئیس ستاد ملی اربعین کانون در این نشست به تفاوتهای برگزاری این دوره با دورههای قبل پرداخت و بیان کرد: برای اولین بار ما علاوه بر حضور در بخشهای مرزی سفر به کربلا، در نقطه صفر مرزی میرجاوه که پذیرای زائران پاکستانی است تماشاخانه سیار گذاشتیم که بخشی از برنامههای این تماشاخانه به زبان اردو و پاکستانی است. همچنین در مرز باشماق در استان کردستان نیز برای نخستین بار است که این کار را انجام میدهیم. در سالهای گذشته ما در مرزهای مهران، خسروی، چذابه، تمرچین و تهران حضور داشتیم اما امسال کانون پرورش فکری از تمام ظرفیت خود استفاده کرده است و در سایر مرزها که پذیرای زائران هستند نیز حضور فعالی دارد.
او ادامه داد: از جمله فعالیتهای دیگر کانون نسبت به سالهای گذشته استفاده از گروههای نمایشی بومی و محلی است. سالهای گذشته ما از استان تهران گروههای نمایشی را اعزام میکردیم، اما امسال با هدف حمایت از گروههای نمایشی بومی با هماهنگی حوزه هنری، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مراکز کانون در استانها، گروههای نمایشی اعلام آمادگی کردند و از میان آثار ارسال شده کانون بررسیهای لازم را انجام داد و با حمایت از گروههای بومی و محلی در استانهای مختلف این کار به اجرا درآمد.
معدنی همچنین اظهار کرد: علاوه بر خدماتی که مراکز ما در شهرها و روستاهای مختلف به مرحله اجرا درآوردند و در مرزها برای زائران به اجرا گذاشتند، بخشی از مربیان کانون نیز برای حضور در روستاها و شهرهای مختلف اعلام حضور کردند تا برای نوجوانانی که شاید سهمی در پیادهروی اربعین ندارند، اجرا داشته باشند. همچنین کتابخانههای کانون نیز در شهرها و روستاها مستقر شدهاند که خوشبختانه با استقبال خوب کودکان و نوجوانان مواجه شده است.
رئیس ستاد ملی اربعین کانون در ادامه به ارسال هدایای دستساز اعضای کانون اشاره کرد و افزود: سفیران ما که به کشور عراق برای پیادهروی اعزام شدهاند، دوست داشتند تا هدایایی برای بچههای عراقی به همراه داشته باشند و بر همین اساس کودکان و نوجوانان کانون نیز مشارکت کردند و هدایای دستسازی درست کردند تا سفیران به دست کودکان و نوجوانان عراقی برسانند. ما برای این سفیران آموزشهایی را در نظر گرفتیم و اعزامشان را سازماندهی کردیم. در این میان دورههای آموزشی با موضوع شناخت اقلیم زیستی عراق، آشنایی با زبان عراقی و آشنایی معرفتی را نیز برای سفیران در نظر گرفتیم.
معدنی همچنین بیان کرد: علاوه بر تمامی این فعالیتها ما پنج قصه با موضوع روایت اربعین انتخاب کردیم و کار طراحی و چاپ این قصهها را روی پرده انجام دادیم تا در هر کجا که کودکان و نوجوانان حضور دارند، سفیران و مربیان کانون به قصهگویی پرداخته و کودکان را از طریق قصه با این واقعه آشنا کنند.
او ادامه داد: موضوع کتابخوانی و پویشها از دیگر نکتههایی است که در کانون برای این ایام به آن فکر شد. به طور مثال برای اربعین سه کتاب پیشبینی شد تا در رسانه ملی معرفی شود. دو کتاب از این مجموعه معرفی شده است و کتاب سوم با عنوان «هنگام باران بود» نوشته حبیب نظاری نیز بهزودی معرفی خواهد شد. همچنین مهرواره «بچههای اربعین» در سالهای گذشته تکتک استانها به شکل مجزا برگزار میکردند که امسال تجمیع شد تا در بخشهای فرهنگی، هنری و ادبی فعالیت کنند. بخش ادبی این رویداد شامل شعر، داستان و سفرنامهنویسی است که دبیرخانه این بخش در استان ایلام تشکیل شده است. در بخش هنری نیز نقاشی و عکاسی را داریم که استان آذربایجانشرقی عهدهدار دبیرخانه این رویداد است. کودکان و نوجوانان سراسر کشور میتوانند خلق اثر کنند و آثار خود را به دبیرخانه ارسال کنند تا بعد از داوری از آثار برتر تجلیل شده و نمایشگاهی از آن برگزار شود.
معدنی در پایان سخنان خود نیز گفت: امسال برای نخستین بار گردهمایی کودکان عاشورایی را داشتیم که پنجم محرم به صورت همزمان در 31 استان کشور برگزار شد و با استقبال پرشور کودکان و نوجوانان مواجه شد. ستاد اربعین کارش با پایان یافتن اربعین به اتمام نمیرسد و در تمام طول سال ما با فعالان این حوزه هماندیشی خواهیم داشت و برای اربعین سال آینده برنامهریزی خواهیم کرد.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
از اعتکاف نوعروسان تا اعتکافهای مادر دختری؛ میزبانی ۶۰۰ مسجد تهران از معتکفین
راهاندازی پویش قرائت سوره واقعه به مناسب میلاد حضرت علی (ع)
صد و هفتاد و چهارمین نشریه خیمه منتشر شد
ناگفته های زندگی و زمانه آیت الله سید جواد خامنهای در جدیدترین شماره خیمه
روز میلاد حضرت علی (ع) هیئت کجا برویم؟
پدر در سریالهای تلویزیونی همیشه متهم میشود؛ برای داشتن خانواده سالم، پدر باید سالم باشد!
دوره آموزشی برای احیای فرهنگ ایرانی در خانواده برگزار میشود
ذکر مناقب امیرالمؤمنین(ع) زکات بدن و عقل است
دورهای آموزشی برای احیای فرهنگ ایرانی در خانواده برگزار میشود
پیام تسلیت وزیر ارشاد در پی درگذشت بانوی قرآنپژوه
برگزاری محفل بزرگ بانوان قرآنی جهان اسلام در حرم رضوی
همافزایی فعالیتهای قرآنی در سه استان با تفاهمنامه مشترک میسر میشود
رئیس و اعضای شورای سیاستگذاری نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم منصوب شدند
انتشار ایده های فرهنگی مناسب برای برنامههای ویژه روز پدر در مساجد
حرم مطهر امام علی در آستانه ۱۳ رجب آذین بندی شد
چالشهای مدیریت مدرسه در ایران در نشستی بررسی میشود
سیزدهمین دوره آموزش عالی تیم ملی قاریان جوان برگزار شد
هوش مصنوعی به کمک علوم اسلامی میآید؟
پویش نذر اعتکاف آغاز به کار کرد
مرحله سوم نوزدهمین آزمون اعطای مدرک تخصصی حفظ قرآن برگزار میشود
فراخوان معرفی خادمان قرآن کریم اعلام شد
جشن میلاد حضرت علی(ع) در مجتمع امام رضا(ع) برگزار میشود
مخاطب و پیام عاملان حیاتی در تأثیرگذاری هیئت هستند
جولان فرقهها در زمانه حضرت جوادالائمه (ع)؛ تلاش امام در برخورد با آنها چه بود؟
استفتا از مراجع تقلید در خصوص احکام اعتکاف
جشن میلاد امیر المومنین(ع) در مرکز اسلامی امام علی(ع) سوئد برگزار می شود
مراسم اعتکاف در مرکز اسلامی مسکو برگزار می شود
بررسی اعتکاف نوجوانانه در برنامه قرارگاه شبکه قرآن و معار ف سیما
«اعتکاف» زیست در جهانی روحانی است