میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر روح الله دهقانی فیروزآبادی در نشستی که با یک هلدینگ حوزه پتروشیمی در محل معاونت علمی برگزار شد گفت: امسال سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین نامگذاری شد و این یک حرکت جدی را در کشور ایجاد کرد.
وی افزود: اگر منصفانه فکر کنیم جهش تولید دانش بنیان از امسال شتاب گرفت به طوری که قانون جهش تولید دانش بنیان در خردادماه به تصویب رسید که قطعا تصویب این قانون نتیجه توجه به موضوع دانش بنیان ها بوده است. بیش از ۱۰ کشور مترقی دنیا از چنین قانونی برخوردار هستند زیرا این یک قانون بزرگ است.
دهقانی فیروزآبادی خاطرنشان کرد: اگر صندوق های سرمایه گذاری خطرپذیر را ایجاد می کنیم پشتوانه ایجاد چنین صندوق هایی همین قانون جهش تولید دانش بنیان است.
وی با بیان اینکه این قانون باعث شده همه دستگاههای اجرایی به حوزه دانش بنیان ها ورود کنند گفت: همه دستگاهها آیین نامه هایی دارند که با همکاری معاونت علمی تدوین شده و به تصویب رسیده اند که در حال اجرا هستند. این یک دستاورد بزرگی است که به واسطه قانون جهش تولید دانش بنیان محقق شده است.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با تاکید بر اینکه امسال حرکت های بزرگی در کشور انجام می شود گفت: آثار این حرکت ها در عرصه علم و فناوری ۵ سال آینده و پیامدهای آن ۱۰ سال آینده مشخص می شود.
به گفته دهقانی فیروزآبادی افزایش سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی به میزان صد هزار میلیارد تومان نیز از جمله مواردی بوده که به واسطه قانون جهش تولید دانش بنیان به تصویب رسیده است.
وی افزود: امیدواریم امسال اقتصاد دانش بنیان را در شعار سال محقق کنیم.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان گفت: معتقدیم که فراز و نشیب هایی در حوزه دانش بنیان ها وجود دارد اما شرکت های موفقی هم بوده اند که توانسته اند محصولات خوبی به تولید برسانند.
وی با بیان اینکه ۱۰ سال از اجرای قانون حمایت از دانش بنیان ها می گذرد تصریح کرد: از همان موقع حوزه علم و فناوری مسیر متفاوتی در پیش گرفته است.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با تاکید بر اینکه اکنون در موقعیتی هستیم که نظام نوآوری عرضه محور است، خاطرنشان کرد: اما باید این رویه را تغییر دهیم به طوری که این نظام تقاضامحور باشد زیرا توجه به تقاضا می تواند بازار بزرگی را برای دانش بنیان ها فراهم کند.
دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه یک درصد از GDP توسط دانش بنیانها طی یک سال اخیر محقق شده است، ادامه داد: با فرض اینکه GDP حدود ۵۰۰ میلیارد دلاری باشد، اختصاص دو درصد از تولید ناخالص داخلی به اقتصاد دانش بنیان دور از ذهن نخواهد بود.
وی گفت: دور از ذهن نیست که این رویکرد تقاضا محور باشد زیرا بازار واقعی در صنایع است؛ صنایع می توانند به واسطه دانش بنیان ها، نیازهای خود را برطرف کنند و این یکی از بهترین حمایت ها از مجموعه دانش بنیان های واقعی خواهد بود.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با تاکید بر اینکه ضروری است دانش بنیان شدن را در همه صنایع و دستگاه های بزرگ نفوذ دهیم، افزود: قطعا صنایع نوآور یا فناوری بنیان می توانند تاثیری بر اقتصاد دانش بنیان داشته باشند؛ صنایع می توانند با فناوری های به روز، نوآوری تولید کنند و این افزایش کیفیت و بهره وری را به دنبال خواهد داشت. لازم است در این زمینه جریان های جدی صورت گیرد.
دهقانی فیروزآبادی با تاکید بر فناوری شدن صنایع بزرگ گفت: صنایع می توانند به واسطه فناوری نیازهای خود را برطرف کنند و این مستقیما در اقتصاد دانش بنیان تاثیر می گذارد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با اشاره به حمایت معاونت علمی از راه اندازی یک صندوق سرمایه گذاری خطرپذیر در حوزه پتروشیمی گفت: امروز موافقتنامه ایجاد چنین صندوقی را با یک هلدینگ بزرگ منعقد می کنیم که این می تواند برای جامعه علمی اتفاقات خوبی را رقم بزند و به واسطه آن فناوری کارآمد با کیفیت بالا تولید شود.
دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه قرار است این صندوق با یک سرمایه دو هزار میلیارد تومانی کار خود را آغاز کند ادامه داد: ۴۰ درصد این سرمایه را معاونت علمی و صندوق نوآوری و شکوفایی پرداخت می کند.
به گفته وی این اعتبار می تواند ارزش افزوده بالایی را ایجاد کند زیرا این یک سرمایه گذاری هوشمند و هدفمند است. گفتمان دانش بنیان شدن اقتصاد باید در همه دستگاهها حاکم شود از این رو همه دستگاههای کشور یک آیین نامه فعالیت در حوزه دانش بنیان دارند.
منبع : خبرگزاری مهر
انتصاب روسای دانشگاهها با استعلام از نهادهای نظارتی بوده است
طلبههای خراسانی پای کار حمایت از مردم لبنان
موافقت شورای اعطا با تأسیس مرکز پژوهشی بین المللی مطالعات اسلامی
عوامل خطر سرطان پستان و پیشگیری از آن
نمایندگان وزیر بهداشت در شورای عالی نظام پرستاری منصوب شدند
آمار سکته مغزی در کدام استانها بیشتر است
رییس کمیسیون تخصصی مدیریت و اقتصاد شورای علوم تحقیقات منصوب شد
روبات انسان نمای بوستون دینامیک خودکار فعالیت میکند
بدون همکاریهای دانشگاهی، بهبود اقتصادی کشورهای «بریکس» ممکن نیست
لاغری یا چاقی بیش از حد کودک عملکرد ریه را مختل می کند
گرمایش جهانی عامل بیش از نیمی از مرگ و میر ناشی از گرما
رقابت ۱۱ هزار نفر در آزمون دکتری تخصصی علوم پایه پزشکی برگزار شد/ اعلام نتایج اولیه در آذرماه
تدوین سند ملی توسعه مواد پیشرفته در ایستگاه آخر/ بررسی سند توسعه فناوری کوانتوم در شورا
کم توجهی به کودک چه خطرات روانی در پی دارد
آخرین وضعیت بازنگری در سهمیه های علوم پزشکی در کنکور/ تصویب تغییرات در شورای عالی انقلاب فرهنگی
همکاری علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با مراکز علمی مجارستان
ظرفیت سازی برای شرکتهای فعال در حوزه هوش مصنوعی
شهید حیدری به انسانها فارغ از هر رنگ و نژاد و مذهبی خدمت کرد
ریزش معدن طلا ۳ کشته بر جای گذاشت
رویکرد هیأت امنای صرفه جویی ارزی در خدمت رسانی به امور بیماران
ابزارهای حمایتی ستاد علوم شناختی برای حمایت از کسبوکارهای نوپا
حکم سرپرست دانشگاه تهران برای معاون سابق وزیر ارتباطات
دانشجویان دانشگاه علامه برگزیده مسابقه جهانی «جاده ابریشم» شدند
۳.۹ میلیارد سال قبل حیات در مریخ وجود داشت
ریزش معدن طلا در افغانستان ۳ کشته بر جای گذاشت
دستاوردهای دانشبنیان ایران در ارمنستان معرفی میشود
ایجاد دانشکده ویژه بانوان در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی
رتبه ۹۳ ایران در شاخص «آمادگی هوش مصنوعی دولت»/ پیشنهادهای سیاستی برای بهبود وضعیت
رتبه ۹۳ ایران در شاخص «آمادگی هوش مصنوعی دولت»/ پیشنهادهای سیاسیتی برای بهبود وضعیت
برگزاری چهارمین رویداد «کانکت فروم» همزمان با نمایشگاه نانو